10:41 pm - Tuesday July 28, 2015

Prezentare GRUPA C – EURO 2012

Marea favorita la castigarea titlului european in acest an, Spania, a nimerit intr-o grupa relativ lejera pentru jucatorii antrenati de Vicente del Bosque, alaturi de Italia, Irlanda si Croatia, fara indoiala ibericii si italienii avand sanse reale de a se califica mai departe in sferturi de pe primele doua pozitii. Chiar daca Spania a castigat Euro 2008 si Campionatul Mondial 2010, Vicente del Bosque nu priveste cu superioritate adversarii din grupa C, grupa in care Giovanni Trapattoni, antrenorul Irlandei, va avea sansa de a intalni echipa tarii sale natale, Italia.
Spania, campioana entitre, se afla la a 9-a participare la acest turneu final, dupa ce a reusit sa castige grupa I din preliminarii. Vicente del Bosque, selectionerul ibericilor, a declarat dupa tragerea la sorti: „Este foarte dificil. Chiar daca Irlanda si Croatia au trecut prin meciuri de baraj au castigat la diferenta foarte mare, iar meciul cu Italia este un clasic. Astfel ca va trebuie sa ne pregatim foarte bine, sa fim in cea mai buna forma in timpul turneului, sa ne axam mai mult pe noi insine decat pe adversari.” Cea de-a doua favorita a grupei este Italia, care desi nu a aratat un joc convingator in preliminarii a reusit sa castige grupa C, aflandu-se acum la a 5-a participare consecutive la un Campionat European. Si Cesare Prandelli s-a aratat destul de sceptic dupa tragerea la sorti: „Este o grupa foarte grea. Jucam impotriva campioanei europene si mondiale en titre, cat si impotriva a altor doua echipe foarte bune. De asemenea il cunoastem foarte bine pe Trapattoni. Spania nu este singura echipa care trebuie infranta, trebuie sa castigam cu fiecare echipa, in special cu cele care emit pretentii la calificare, incepand cu Spania.”
Irlanda si Croatia par sa fie outsiderele acestei grupe, insa la acest nivel se pot intampla multe surprize. Irlanda, echipa antrenata de Giovanni Trapatonni, a reusit sa ajunga la turneul final din Polonia si Ucraina dupa ce a reusit sa castige barajul de calificare, aceasta fiind doar a doua participare a echipei la un turneu final de campionat eueropean, dupa cea din 1998. Si Croatia a avut nevoie de baraj, insa acestia se afla a a 4-a participare la Euro.
Meciurile din grupa C vor incepe abia pe 10 Iunie, balul fiind deschis chiar de derby-ul dintre Spania si Italia, un meci care se va disputa in Polonia, pe stadionul din Gdansk. Celalalt meci se va disputa la Poznan in aceeasi zi si va pune fata in fata reprezentativele Irlandei si Croatiei.

Din categoria: CE 2012

Comentariile sunt inchise.